Руският режисьор Никита Михалков нарече новите правила за наградите Оскар“ морално безумие“ и огледална дискриминация“,

...
Руският режисьор Никита Михалков нарече новите правила за наградите Оскар“ морално безумие“ и огледална дискриминация“,
Коментари Харесай

Михалков обяви Оскарите за морално безумие

Руският режисьор Никита Михалков назова новите правила за наградите „ Оскар “ „ морално безумие “ и „ огледална дискриминация “, оповестява РИА Новости.

Преди това Американската кино академия показа лист с условия, на които от 2024 година  ще би трябвало да отговорят филмите, с цел да могат да вземат участие в категорията за най-хубав филм.  Според новите стандарти най-малко един от актьорите в главни или значими поддържащи функции, трябва да е от едва показана расова или етническа група.

Друго желателно изискване е поне 30% от поддържащите  роли да се играят от представители на расови или етнически групи, дами или хора с увреждания, и/или ЛГБТ хора. Създателите на кино лентата могат да им посветят и съществена сюжетна линия, съгласно уеб страницата на академията, представен от РИА Новости.

„ Това е някакакъм морален бяс, който е обхванал света. Вероятно не би трябвало да споделям това, тъй като и аз имам „ Оскар “, и бях доста благополучен, когато го получих, само че като разбирам, че с цел да мога условно казано, да изисквам за Оскар, би трябвало да съблюдавам такива правила... Съветската цензура беше просто детска работа “, сподели Михалков.

„ Това е полуда, тя е проведена, издигната е по принцип на дехуманизацията, оправдаваща насилието и разрушаването на държавните структури ... За мен това е изцяло неприемливо... Това е огледална дискриминация, бесовщина, казано по руски ", акцентира Михалков, който през последните години води сериозна битка с бесовете в своето тв предаване „ Бесогон “.

Филмът на Михалков " Изпепелени от слънцето " завоюва Оскар през 1995 година.

По-рано партията „ Комунистите на Русия " изиска от руските телевизионни канали  и други средства за всеобща информация да игнорират церемонията по раздаването на наградите  " Оскар " „ на фона на агресиите действия на САЩ по отношении на Русия “, съобщи зам.-председателят на ЦК на партията Сергей Малинкович.

Новите носители на премиите на Академията този продължен, поради пандемията сезон, ще станат ясни на 25 април. Организаторите оповестиха, че церемонията ще се предава непосредствено допълнително от 225 страни по света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР